péntek, 22 márc. 2019
 
 


Együttmüködőink:
knykklogo
akszsz-d00003BD951c0ec6065d3

szaksz logo

Látogatóink:

latogatok


Jelenlegi időjárás:

Hőtérkép
Felhőkép
Széltérkép

 

 

 

 

Programja PDF Nyomtatás

FEJÉR MEGYEI AUTÓBUSZKÖZLEKEDÉSI SZAKSZERVEZET
2011-2016. ÉVI  PROGRAMJA

Az elkövetkező időszakban, olyan kihívások előtt állunk, ami megköveteli, hogy az autóbusz-közlekedésben dolgozó szakszervezeti tagjaink védelme érdekében, egy egységes érdekképviselet, szövetség működjön

 .A szervezetünk fellép a szakszervezetek közötti együttműködés erősítéséért, a szolidaritás és az egyenjogúság elve alapján.

 Céljai elérése érdekében, kiszámítható partneri viszonyra törekszik, a munkaügyi kapcsolatok rendszerének kialakítása, megszilárdítása és folyamatos fejlesztése a  munkáltatói szervezetekkel, munkáltatóval.

 Az autóbusz-közlekedés privatizációjának és az alvállalkozók további piacszerzésének megakadályozása. 

 A társaság esetleges átszervezése során, javuljanak a tagok életkörülményei és mindazon döntésekhez, - amelyek ágazati vagy helyi szinten történnek és befolyásolják életkörülményeiket szövetségünk  intenzív képviseletet nyújt ügyvéden keresztül is.

 Kollektív Szerződés szabályainak újratárgyalása, módosítása. Nem megengedhető az, hogy pl.: a rendelkezésre állási időt eltérően szabályozva alkalmazza, öt perces időket is összevonva, csökkentett bérrel, szolgálati idő elismerése nélkül számoljanak el olyan időket, amit a munkavállaló munkahelyén tölt. A munkahelyek biztonságának, a foglalkoztatás stabilitásának megőrzése.

 Kollektív Szerződésünk keretén belül továbbra is biztosítani kell munkatársaink szociális ellátását és e juttatások erkölcsi értékén felül, anyagi színvonalának javítását.

Egységes elvek alapján nyugvó bérrendszer, bérminimumok bevezetése minden munkakörben. Az évenkénti bértárgyalások során a bérek reálértékének megőrzése, hosszabb távon az EU. bérszínvonalához való közelítés.

Aktívabban kell fellépni és képviselni, hogy javuljon a munkabiztonság és a munkahelyi környezet a munkáltatóknál.  Erősödjön a gazdasági vezetés és a munkavállalói munkavédelmi képviseletek partnerségen alapuló kapcsolata, kölcsönös együttműködés a biztonságos munkavégzés érdekében

A szervezet célja, hogy elérje, hogy az autóbusz-közlekedés területén működő szakszervezetek megítélése javuljon, dolgozók körében a szervezettség érzékelhető módon növekedjen, a munkavállalók befolyása a gazdasági folyamatokra erősödjön.

A tagság egyértelmű támogatásával az új szakszervezet demokratikus, hiteles tájékoztatást, biztosit.

Az összefogás elsősorban lehetőség, és a puszta léte nem hordozza magában a sikert, is, de nélküle nem számíthatunk rá!

Módosítás dátuma: 2011. július 25. hétfő, 18:54