Fejér Megyei Autóbuszközlekedési Szakszervezet


Feladatunk: a munkavállalók érdekvédelme, szociális támogatása,- a munkahelyek megőrzése,
és nem utolsó sorban, - együttműködés a hasonlóan gondolkodó társadalmi szervezetekkel!

Fejér Megyei Autóbuszközlekedési Szakszervezet

Kedves Barátom! Kollegák! Kolleganők!

Az alapító tagok felismerve az összefogás szükségességét és jelentőségét, 2011. április 18-án megalakították a Fejér Megyei Autóbuszközlekedési Szakszervezetet (FMASZ), mely független szervezet. De szakszervezetünk a munkavállalók” érdekeinek teljes körű képviselete érdekében, nyitott más társadalmi szervezetekkel való együtt működésre!

Mindannyi ónk számára fontos a munkahelyek megőrzése, a munkahelyi körülmények jelentős javítása, a mindenkori „munkabéke” megőrzése! A foglalkoztatási szabályok - munkavállalók számára kedvezőbb – módosításának, és egy működő (valójában) egységes bérrendszer bevezetését akarjuk elérni az összefogás segítségével. Számunkra fontos az eredmények elérése érdekében, a tárgyalóképes, és ha szükséges, akkor kompromisszumos, a munkavállalók érdekében a munkáltatóval együttműködő szakszervezet megteremtése. Valljuk és tesszük, - eredményt elérni a mai világban tárgyalásokkal, a másik oldalt meghallgatva, de mindenkor a munkavállalók érdekeit képviselve kell megnyilvánulni.

Nem titkolt szándékunk a hatékonyabb és eredményesebb érdekvédelmi munka elérése a más hasonlóan gondolkodó társadalmi szervezetekkel történő együttműködés. A „kapcsolatfelvétel során alapvető elvárásunk, hogy a munkáltatóktól független és a szakszervezeti mozgalom reformja mellett elkötelezett szakszervezetekkel erősítsük közösségünket.
Jelmondatunk választása során is az össze fogás erejét szeretnénk szemléltetni:„Lépjünk együtt” Az érdekvédelem programja megérinti a munkavállalókat, mivel az róluk szól és megvalósítása csak támogatásukkal lehet eredményes.
A Fejér Megyei Autóbuszközlekedési Szakszervezet a tagság bizalmát élvezve, annak támogatásával kívánja szervezetünk képviseletét ellátni.
Az elnökség semmiféle anyagi ellenszolgáltatásra nem tart igényt. Munkájukat önként vállalják.
A tagságnak minden évben elszámolunk vagyonunkkal és minden felmerülő kérdésre válaszolunk.
A munkavállalóinkat érintő ügyekben az elnökség, a tagság mindenkori többségének akaratát fogja képviselni. Ez azt jelenti, hogy a tagságnak véleményt kell alkotni, és az elnökségnek kötelessége azt képviselni a munkáltatóval folytatott tárgyalásokon
Jogi képviseletünket, egy székesfehérvári ügyvédi iroda látja el. Az ügyvédi iroda a szakszervezet tagjainak jogvédelmét is ellátja munkahelyi és baleseti ügyekben. Természetesen a tagjaink részére ez teljesen ingyenes.
Tagjaink biztonsága érdekében a megkötött „szakszervezeti Biztosítás” – segít abban hogy mind személyi sérülés, mind véletlen károkozás esetén a munkavállalót érintő (terhelő) kártérítési ügyek ne ingassák meg a családok mindennapjait, - Az ügyvédi iroda által biztosított jogi képviselet pedig garantálja hogy egyetlen tagtársunk sem marad egyedül ha bajba kerül!

Várunk mindenkit tagjaink közé!

Aki volt már olyan szerencsés, hogy érezhette a családja támogatását, segítségét, - védelmét, csak az tudja mekkora segítséget jelent, ha valaki támogat, ha valaki mögöttünk áll, akire számíthatunk, akiben megbízhatunk!

Éppen ezért, szeretnélek felkérni, hogy lépj be a sorainkba, töltsd ki a jelentkezési lapot!

Ami, a tagságunk mellet szól: - ma már folyamatosan növekvő, veled együtt egyre erősebb, a munkavállalók érdekeit képviselő, formájában új és igen aktív szervezet vagyunk. – „Szolgáltató Szakszervezet” - Szakítva a régi beidegződésekkel, kihasználva a technika vívmányait, döntéseinket, tagságunkat érintő kérdéseket, munkahelyi, munkaadói „híreket” információkat, minden tagtársunk számára azonnal elérhetővé teszünk.

Fejér Megyei Autóbuszközlekedési Szakszervezet
Fejér Megyei Autóbuszközlekedési Szakszervezet

Mi nem csak megkérdezzük, de meg is hallgatjuk a véleményedet!

Nálunk nagyon fontos a mindenre kiterjedő, munkajogi, (ügyvédi) támogatás.

A mi tagjaink nem maradnak egyedül egy munkajogi vitában! Mi gondoskodtunk elsőként arról, hogy jogvédelmi, (és) felelősségbiztosítást kössünk tagjainknak, ami azt jelenti, - Nem a kollegának kell az amúgy is szűkös bérből megtérítenie a vállalati kárt, azt a keveset a családtól elvenni!

Örömmel támogatjuk tagjainkat gyermek születéskor, vagy a családot ért anyagi kiadások enyhítésekor, veletek vagyunk jóban, s rosszban együtt!

A tagdíj összege a havi munkabér (1%-a) Kedves tagtársam, kérdéseddel fordulj bizalommal az elnökség tagjaihoz, akár telefonon, akár személyesen, vagy elektronikus levélcímemen. 

Tisztségviselők

Kökény József

Kökény József

Elnök
Autóbuszvezető (Dunaújváros)

Kalauz Balázs

Kalauz Balázs

Alelnök
Autóbuszvezető (Székesfehérvár)

Bekker Dénes

Bekker Dénes

Elnökségi tag (PEB)
Autóbuszvezető - Székesfehérvár

Fodor István

Fodor István

Elnökségi tag
Székesfehérvár - Jármű-karbantartási Üzem

Tibold Tamás

Tibold Tamás

Elnökségi tag
Dunaújváros - Autóbuszvezető

Naszvadi Zsuzsanna

Naszvadi Zsuzsanna

Elnökségi tag
Dunaújváros - Forgalom

Fejér Megyei Autóbuszközlekedési Szakszervezet

Fejér Megyei Autóbuszközlekedési Szakszervezet Programja

Az elkövetkező időszakban, olyan kihívások előtt állunk, ami megköveteli, hogy a szakmában dolgozó szakszervezeti tagjaink védelme érdekében, - más hasonlóan gondolkodó szakszervezetekkel együtt működve, közösen képviseljük a munkavállalók érdekeit!

A szervezetünk fellép a szakszervezetek közötti együttműködés erősítéséért, a szolidaritás és az egyenjogúság elve alapján.

Céljai elérése érdekében, kiszámítható partneri viszonyra törekszik, a munkaügyi kapcsolatok rendszerének kialakítása, megszilárdítása és folyamatos fejlesztése - a munkáltatói szervezetekkel, tulajdonosi képviselettel történő tárgyalásos megegyezés, - kitűzött céljaink elérése érdekében.

A volántársaságok „egyesülését követő új helyzetben ” nem kerülhetnek tagjaink hátrányos helyzetbe, munkahelyeiket meg kell tudni tartani, munkakörülményeiknek javulniuk kell.

Dolgozzanak a volán szakma bármely területén, (forgalmi, műszaki, kiszolgáló vagy adminisztratív területen. Az ágazati, vagy helyi döntések a munkavállalók érdekeit kell, hogy szolgálják!

Kollektív Szerződésünk keretén belül továbbra is biztosítani kell munkatársaink szociális ellátását és e juttatások erkölcsi értékén felül, anyagi színvonalának javítását, annak megőrzését!

Egységes elvek alapján nyugvó (valójában egységes) bérrendszer, bérminimumok bevezetése minden munkakörben. Az évenkénti bértárgyalások során a bérek reálértékének megőrzése, mielőbb el kell érni az az Európai Unióban meghatározott szakmai béreket és „juttatásokat” ideértve a szociális és jóléti gondoskodás elemeit. Első sorban az órabérek EU. Szintre történő emelése, nem pedig a különféle pótlékok határozzák meg a bérrendszerünket!


Aktívabban kell fellépni és képviselni, hogy javuljon a munkabiztonság és a munkahelyi környezet a munkáltatóknál. Erősödjön a gazdasági vezetés és a munkavállalói munkavédelmi képviseletek partnerségen alapuló kapcsolata. Valós, - kölcsönös együttműködés a biztonságos munkavégzés érdekében!

Az FMASZ célja, hogy elérje, - a közösségi-közlekedés területén működő szakszervezetek megítélése javuljon! - A munkavállalók érezzék, hogy eredményt, célokat elérni csak szakszervezeti tagsággal, együttes kiállással lehet.

A tagság egyértelmű támogatása nélkül, az összefogás elsősorban lehetőség! – Annak puszta léte, azonban nem hordozza magában a sikert is, - de nélküle nem számíthatunk rá!

Letöltések

Alapszabály (SZMSZ)

Letöltés

Segélyezési szabályzat

Letöltés

Belépési nyilatkozat

Letöltés

Kilépési nyilatkozat

Letöltés

Szociális segélykérő lap

Letöltés

Hírek

Galéria

Kapcsolat

Az űrlap elküldésével hozzájárulsz az adatait kezeléséhez. Részletes leírás az Adatkezelési tájékoztatóban

Kökény József FMASZ Elnöke
Telefonszám: +36 20 923 1166
E-mail: fmasz.szakszervezet[kukac]gmail.com

Hasznos tartalmak

FelhőképHőtérképUtinform